Wil je iemand bezoeken in het ziekenhuis in Goes of Vlissingen, dan moet je boeken

Bron: PZC

GOES - Wie bij iemand op bezoek wil in het ziekenhuis in Vlissingen of Goes moet zich vanaf dinsdag 1 december 2020 aanmelden via een website. Adrz probeert op die manier grip te krijgen op het groeiend aantal mensen dat de coronaregels aan de laars lapt.
De spelregels zijn zo klaar als een klontje: elke patiënt mag dagelijks maximaal één bezoeker ontvangen. Dat is om te voorkomen dat het te druk wordt en mensen elkaar besmetten met Covid-19. Maar een toenemend aantal mensen houdt zich niet aan de regel. Gevolg: dagelijkse woordenwisselingen en drukte op de afdelingen. Ziekenhuis Adrz grijpt daarom nu in. 

Wil je op bezoek, dan moet je boeken

Wie voortaan iemand wil bezoeken, moet boeken. ,,Het is goed dat patiënten bezoek krijgen, want het draagt ook bij aan het herstel”, zegt Renske van Ewijk van Adrz. ,,Maar we moeten wel een balans vinden. Het moet ook gezond blijven voor onze medewerkers en patiënten. We willen corona zoveel mogelijk buiten het ziekenhuis houden.”
Het boeken van een bezoek gaat via de website van het Adrz. ,,Mensen geven aan of ze op bezoek willen in het ziekenhuis in Vlissingen of Goes. Vervolgens kiezen ze de afdeling, kamer en bednummer. De website laat zien of er plek is. Vervolgens kies je een tijdstip en boek je het bezoek. Is er al een bezoek gepland, dan geeft het systeem aan wanneer de eerstvolgende mogelijkheid van bezoek is. Heb je geboekt, dan krijg je daarvan een bevestiging in je mail.”

Wie geen mail heeft, kan het ziekenhuis bellen. Allereerst zal Adrz mensen vragen een beroep te doen op anderen om bijvoorbeeld een boeking te maken en de bevestiging uit te printen. Maar als dat niet kan, probeert het ziekenhuis mensen te helpen.
Je moet de bevestiging laten zien In de hal van het ziekenhuis wordt mensen die op bezoek komen gevraagd om de
bevestigingsmail te laten zien. ,,In de eerste week zal het wennen zijn. Dus wie dan het bezoek niet heeft geboekt, zal worden gevraagd dat alsnog te doen op de mobiele telefoon.”
Wie op de site een bezoek boekt, kan meerdere tijdstippen te zien krijgen. ,,Onze voorkeur is dat bezoek maximaal een uur duurt. Maar als iemand iets langer blijft en dat kan op dat moment, dan is dat geen probleem. We zijn geen gevangenis en willen niet té streng zijn.” 

Bij kinderen en overlijdens gelden andere regels

Er zijn uitzonderingen. Op de kinderafdeling mogen vader en moeder altijd bij hun kind zijn, benadrukt Van Ewijk. ,,Voor broertjes en zusjes gaat dat in overleg met de verpleging.” Als onverhoopt iemand komt te overlijden, mag er afscheid genomen worden door meerdere mensen. ,,Met de specifieke afdeling wordt dan afgestemd wat er kan.”
Een bezoek boeken kan via: adrz.boekeenbezoek.nl

ZorgSaam ziekenhuis voert vooralsnog geen boekingssysteem in.